Tre attacker mot olika kvinnor på hundpromenad

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

På kort tid har tre kvinnor som varit ute på hundpromenad blivit oprovocerat misshandlade. Samtliga attacker har skett vid samma område med samma tillvägagångssätt i Stenungsund.

– Det är otäcka händelser och vi ser på detta med största allvar säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Den första attacken skedde klockan 21.35 den 17 oktober. En kvinna i 45-årsåldern hade varit ute på en promenad med sin hund i centrala Stenungsund när tre män i 20-årsåldern hoppar på henne bakifrån och kastar in henne i ett buskage. Där får hon motta sparkar innan gärningsmännen försvinner från platsen.

– Kvinnan blev påhoppad bakifrån och har inte kunnat ge något signalement, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till nyhetssajten NyheterSTO.se.

En månad senare sker den andra attacken i Stenungsund klockan 17.40. En kvinna i 40-årsåldern som rastar sin hund blir nersparkad av två män som skrattandes försvinner från platsen.

– I går på fredagskvällen runt 22-tiden skedde den tredje attacken, på en kvinna i 40-årsåldern, som även hon var ute med hunden, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Stenungsund.
Foto: Mikael Berglund
Stenungsund.

Flera sparkar och slag

Kvinnan får ta emot ett flera slag och sparkar av ett okänt antal personer. Efter misshandeln får hon hjälp i en bostad i närheten att larma.

– Kvinnan fick åka ambulans till sjukhus, men hon har inga allvarliga fysiska skador. Men man får såklart andra skador än fysiska, sådana här händelser sätter spår, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen har ännu inte några misstänka för de tre attackerna som har skett, men säger att det förefaller vara samma omständigheter vilket tyder på samma gärningspersoner. I samtliga fall har en anmälan om misshandel upprättats.

– Detta är absolut väldigt obehagligt och otäckt. Alla attacker är också helt oprovocerade och inga rån har skett i samband. Vi ser på detta här med största allvar, säger Fredrik Svedemyr.

Startat gemensamma hundpromenader

Malin Gustavsson och Linda Björkman har tagit ett initiativ till gemensamma hundpromenader i bostadsområdet där attackerna har skett. Som mest har de varit 13 personer på promenaderna.

– Det är för jäkligt att det som hänt. Efter andra attacken bestämde vi oss för att det var dags att göra något. Nu ses vi klockan 18 varje kväll och går tillsammans och vi har fått väldigt positiv respons, säger Malin Gustavsson.

– Det är vedervärdigt att ge sig på just ensamma kvinnor med hund. Jag hoppas att polisen får tag i dem. Men nu när vi går tillsammans känner vi oss i alla fall trygga, säger Linda Björkman.

Foto: Mikael Berglund
Malin Gustavsson och Linda Björkman har startat gemensamma hundpromenader efter händelserna.
Publicerad: