Stjärnorna samlades för konsert i Uppsala

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Tre av Sveriges mest älskade artister sammanstrålar i Uppsala.

Lördag den 23 maj, kommer Shirley Clamp, Jan Johansen och Sonja Aldén i en intim spelning från UKK att underhålla via webben.

Efter en välbesökt webbkonsert från UKK i början av april så fick Jan Johansen, 54, mersmak och drar nu med sig två kära kollegor till festen. Mellan sig har artisterna erfarenhet från att ha underhållit svenska folket i över 70 år. Under en av de mest påfrestande tiderna på länge så sammanstrålar nu Jan Johansen, Sonja Aldén, 42, och Shirley Clamp, 47, för att sprida glädje i pandemin.

– Man kommer få se oss tre interagera, sjunga och berätta anekdoter tillsammans. Det blir nog rätt roligt med de där galningarna. Jag tror det blir himla kul att titta på. De är båda vana entertainers, de är väldigt roliga samtidigt som de har ett himla djupt, säger Jan Johansen om lördagens konsert.

Shirley Clamp
Foto: MICKAN PALMQVIST
Shirley Clamp

Intima stunden

Trots att det kommer vara en kamera och en skärm emellan artisterna och publiken så är Johansen, Aldén och Clamp säkra på att den intima känslan kommer att ta sig igenom. Med en varsin stol kommer de att sitta på scenen samtidigt, redo att hoppa in i varandras sånger, ge unika tolkningar och berättelser.

– Som så många andra av våra kollegor så längtar vi efter att få spela live och vi kom på den här idén att göra något tillsammans – vi har alla tre jobbat ihop förut och man kan ju faktiskt nästan säga att vi är några av Sveriges kärleksballadsexperter, säger Shirley Clamp.

Att livesända konserter över nätet trodde först Jan Johansen skulle kännas konstigt. Den känslan har nu helt vänt och han ser fram emot den webbsända gratiskonserten.

– Vi vet att det är svårt att göra saker nu. Det är inte bara vi som har det tufft. Vi vill ju träffa publiken igen. Så vi gör det här för spelglädjen.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Sonja Aldén

”Ett av få exklusiva framträdanden”

Kollegorna var inte sena med att tacka ja när Jan Johansen ställde frågan om de ville hänga med och göra en till konsert i Uppsala.

– Jag ser mycket fram emot att på detta sätt virtuellt få möta och sjunga för vår publik, var de än befinner sig, och det tillsammans med ett par av Sveriges finaste röster, säger Sonja Aldén.

– Detta blir ett av de få exklusiva framträdanden som jag gör denna sommar, och det en ynnest att få göra det tillsammans med två av de bästa artisterna som finns. Det blir nära och personligt och med glimten i ögat.

Gänget kommer kompas av Trio X, spelningen börjar 16 och kommer gå att se i den här artikeln.

Publicerad:

LÄS VIDARE