Hotade egen skola – släppts på fri fot

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Misstanken mot 18-åringen uppstod när en skola i nordvästra Skåne utrymdes i mitten av maj. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Misstanken mot 18-åringen uppstod när en skola i nordvästra Skåne utrymdes i mitten av maj. Arkivbild.

En 18-årig elev som efter att ha hotat sin egen gymnasieskola häktades misstänkt för förberedelse till mord har släppts på fri fot. Orsaken är att han nu enbart är misstänkt för att ha hotat skolan, uppger polisen för TT.

– Vi har hållit lite över 40 förhör och analyserats det vi tagit i beslag. Och utifrån det förelåg inte skäl för fortsatt häktning. Nu är han släppt men fortfarande misstänkt för flera fall av grovt olaga hot, säger Karim Ottosson, chef för lokalpolisområde Ängelholm, till TT

Misstanken om ett allvarligt hot uppstod när en skola i nordvästra Skåne utrymdes i mitten av maj. När polisen började nysta i fallet såg det dock först bara ut att röra sig om rykten på nätet.Men efter flera förhör samt en husrannsakan hemma hos 18-åringen bytte polisen uppfattning och anhöll mannen, som kort därpå häktades.

Polisen har tidigare bekräftat att hotet från 18-åringen vände sig till hela skolan — inte någon enskild person. Skolans elever och deras föräldrar informerades efter händelsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE