Här är Instagrams nya funktion – ska sätta stopp för mobbning

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sociala mediejätten Instagram vill stoppa mobbning på deras plattform. Nu har företaget lanserat en ny funktion som ska råda bot på problemet.

”Är du säker på att du vill posta det här?” Den frågan kommet dyka upp när något olämpligt skrivs på Instagrams plattform. Funktionen är en del av en större satsning mot mobbning på sociala mediejättens plattform, något SVT Nyheter rapporterat om.

Instagram har miljontals användare världen över, många av dem är unga. Under flera års tid har mobbning varit ett utbrett problem på Instagram. Ett svenskt exempel är från 2013 då Göteborgs tingsrätt dömde två unga flickor för grovt förtal i det i Sverige uppmärksammade ”Instagram-målet”.

Nu hoppas sociala mediejätten att den nya funktionen ska få stopp på mobbning och hat på deras plattform, meddelar Instagrams chef Adam Mosseri.

Foto: isabell Höjman/TT / TT NYHETSBYRÅN

AI ska stoppa mobbing på Instagram

Under måndagen introducerades den nya antimobbningsfunktionen som har ambitionen att minska mobbing online.

Instagram använder sig av Artificiell intelligens, AI, för att att analysera kommentarer som publiceras på plattformen. De granskas för att se om de innehåller skadligt innehåll.

Om en kommentar anses innehålla kränkande och hatiskt innehåll får användaren upp en varande text: ”Är du säker på att du vill posta detta?” Skulle användaren ändra sig och ta bort kommentaren så skickas ingen notifikation.

Publicerad:

LÄS VIDARE