Rekordsiffror för Aftonbladet Plus

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-29

”Gott betyg för vår journalistik att 150 000 betalar för det lilla extra på sajten”

– Vi har haft en fantastisk utveckling, både när det gäller innehåll och prenumerantsiffror, säger Plusredaktionens chef Helena Utter, tvåa från höger.

Aftonbladet Plus slår nya rekord.

Med 150 000 prenumeranter har en ny drömgräns passerats.

– Det är en stor framgång, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se.

Kalle Jungkvist

Det senaste året har antalet prenumeranter av aftonbladet.se:s betaltjänst Plus ökat med nästan 100 000.

– Vi har haft en fantastisk utveckling, både när det gäller innehåll och prenumerantsiffror, säger Helena Utter, redaktionell chef för Plus.

Orsakerna till framgången är flera, säger hon. Bland annat har innehållet renodlats och fått en ny tydlig grafisk profil. Den redaktionella tyngdpunkten ligger nu på fördjupning och servicejournalistik.

En annan framgångsfaktor är de unika Plus-förmåner som prenumeranterna erbjuds. Just nu kan till exempel alla nya och befintliga medlemmar får ett unikt travpaket värt 190 kronor.

Gott betyg

Plus har funnits i snart fem år. Från att från början ha varit en relativt spretig bukett av nättjänster har verksamheten renodlats till en utpräglad merläsningstjänst.

Framgången med Plus är Aftonbladets satsning på betald journalistik på nätet är helt världsunik.

– Det är ett gott betyg åt vår journalistik att 150 000 läsare är beredda att betala för det lilla extra som vi erbjuder på sajten, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på Aftonbladet.se.

På Plus-sidorna innehåller merläsning, servicejournalistik och fördjupning till det dagsaktuella. Här finns exempelvis över 100 resguider till världens populäraste resmål, tester av allt från kräftor till bildäck, och omfattande kartläggningar och unikt tv-material.

På Plussidorna hittar du även några av Sveriges i särklass vassaste pennor: bland andra Jan Guillou, Robert Aschberg och Johanne Hildebrandt.

Gå med i Plus – få en Harry Boy som kan ge
miljoner
Här är erbjudandet som kan ge
miljoner
Gå med i Plus – du får en Harry
Boy