Tipsa oss – 10 000 kronor till sommarens bästa film

Uppdaterad 2018-06-27 | Publicerad 2018-06-25

Aftonbladet är beroende av tips från allmänheten. Är du på plats där det händer? Tipsa oss och du kan belönas med
10 000 kronor.

– Ni som läser Aftonbladet och tittar på Aftonbladet TV är våra ögon och öron ut i världen, säger videochef Martin Ekelund.

Nyhetstips är avgörande för det dagliga nyhetsarbetet på Aftonbladet. Varje dag kommer hundratals mejl, samtal och MMS in till nyhetsredaktionen. Flera av dem leder till allt från snabba nyhetsartiklar till större gräv och virala tv-klipp.

– Ni som läser Aftonbladet och tittar på Aftonbladet TV är våra ögon och öron ut i världen. För att kunna bevaka Sverige och omvärlden på ett så heltäckande sätt som möjligt är vi helt beroende av er, säger Martin Ekelund, videochef på Aftonbladet.

Så tipsar du oss

Med Aftonbladets tjänst Tipsa kan du dygnet runt skicka in tips, filmer och bilder direkt från händelsernas centrum. I vår nyhetsapp kan du dessutom aktivera notiser från Tipsa och få reda på när vi efterlyser tips från en nyhetshändelse nära dig.

– Tipsa är ett otroligt enkelt sätt att dela med sig av roliga och dramatiska nyhetshändelser. Med bara några knapptryckningar kan du skicka in en film eller sända live direkt till redaktionen, säger Martin Ekelund.

10 000 kronor till sommarens bästa film

Filmer, bilder eller nyhetstips som leder till en publicering belönas och skickar du in sommarens bästa nyhetsfilm tilldelas du 10 000 kronor. Vinnaren utses i slutet av sommaren av Aftonbladets nyhetsledning.

Och kom ihåg att positiva nyheter kan vara lika bra nyheter som händelsenyheter.

– En nyhet behöver inte heller alltid vara dramatisk. Det kan vara något ovanligt, något kul eller något tankeväckande som du ser eller är med om. Tänk på att alltid ha mobilen redo. Det är tillfället som gör nyheten, säger Martin Ekelund.

Säkerheten går alltid först

Martin Ekelund uppmanar alla att alltid tänka på sin egen och andras säkerhet först – även vid dramatiska nyhetshändelser.

– Vi vet att våra användare gärna vill se video på nyhetshändelser. Därför är vi tacksamma om du som tipsar och hör av dig till oss också skickar in filmer. Samtidigt är det förstås otroligt viktigt att aldrig vara i vägen för räddningspersonal och polis och att tänka på den personliga integriteten.

Så tipsar du Aftonbladet

Du når alltid redaktionen direkt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
På webben: aftonbladet.se/tipsa

Så aktiverar du pushnotiser för Tipsa i appen

Ladda ner Aftonbladets nyhetsapp från Appstore eller Google Play.
Tillåt Aftonbladet att använda positionering, platstjänster och pushnotiser.
Acceptera nyhetsnotiser från Tipsa! under din profil i appen.
Tillåt platstjänster och aktivera pushnotiser under Info i Tipsa!

Tänk på...

…att en nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis.
…att inte utsätta dig själv eller andra för några risker. Spela till exempel inte in filmer eller ta foton under tiden du kör bil.
…den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Följ ämnen i artikeln