Misstänkt för dubbelmord gav upp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-16

Anmälde sig i receptionen

Den 35-årige man som varit efterlyst misstänkt för dubbelmordet på två personer som hittades i Getinge, har gett upp.

I eftermiddags överlämnade han sig till polisen i Malmö.

Det var vid 14-tiden i dag som 35-åringen klev in genom dörren till polishuset i Malmö.

– Det var så odramatiskt som det kunde bli. Han kom hit tillsammans med sin försvarsadvokat, anmälde sig i receptionen och sa vem han var, greps och sattes i arrest, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisens länskommunikationscentral, till Aftonbladet.se.

– Det har hållits ett förhör, men vad som har sagts i det vet jag inte.

Hittades i brinnande bil

Den 35-årige mannen anhölls i sin frånvaro den 15 januari, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Överlämnandet i dag kom inte helt oväntat. Nyligen hörde han av sig med ett brev till Lunds tingsrätt och förklarade att han ville byta advokat och sedan skulle överlämna sig till polisen.

Polisen tror att två män från Värmland, 25 och 42 år gamla, mördades på den 35-årige mannens gård den 6 januari.

Kropparna hittades senare i bagageutrymmet i en brinnande bil på en viadukt över E 6 vid Getinge utanför Halmstad. De båda männen hade blivit utsatta för kraftigt våld.

Misstänker ni att fler är inblandade i morden?

–Så vitt jag vet är det inga fler som är efterlysta just nu. Sedan kan det ju vara så att 35-åringen lämnar vidare uppgifter som leder oss till andra spår, säger Calle Persson.

Önskar tips från allmänheten

Polisen har inte velat lämna några detaljer i mordutredningen, men den misstänkte mördaren och offren ska ha varit bekanta med varandra. Troligen kan motivet sökas i ekonomiska mellanhavanden i kriminella kretsar.

Enligt polisen har det grävts och transporterats bort jordmassor från ett område vid mordplatsen mellan Genarp och Dalby. Polisen önskar därför få in tips från allmänheten om observationer i området runt den 14 januari.

– Observationer där man sett släp eller liknande med jord på är vi intresserade av. Detsamma gäller offrens bil, en vinröd metallic Volvo S60, som synts i trakterna runt Genarp och Dalby 6 januari, säger Calle Persson.

ANNONS