”Låt Chris bli hovets hus-DJ”

Publicerad 2015-02-11

Chris O'Neills privata kärleksspellista har läckt på internet.

Och den är förvånande bra.

– Han borde bli hovets hus-DJ, säger Aftonbladets Kristin Lundell.

Swedish House Mafia och Brigitte Bardot, men även mer obskyr musik som en mix av Brooklynduon Holy Ghosts låt Wait and See. Svensk Damtidning har kommit över och återskapat Chris O'Neills privata bröllopsspellista på Spotify. Aftonbladets nöjesexpert Kristin Lundell är övertygad om att listan gick hem hos bröllopsgästerna.

– Han skulle bli en bra bröllops-DJ om han skulle vilja dryga ut kassan, säger Kristin Lundell.

”Släpp den som musikbox”

Spellistan är över tio timmar lång. Kristin Lundell tycker att spellistan är en bra, och förvånande mix, som skulle göra sig bra i skivformat.

– Jag tycker att han ska släppa listan som en musikbox. Absolute Chris. Jag tror att det skulle bli en försäljningssuccé.

Spännande låtar

Det mest intressanta med Chris O'Neills spellista är själva låtvalen, enligt Kristin Lundell. Hon hittar flera favoritlåtar på listan, bland andra Devendra Banharts Baby och Walk on By med El Perro Del Mar. Chris har valt bort hitlåtarna till fördel för mer ovanliga låtar.

– Han är mer spännande än vad jag trodde. Jag trodde att han skulle ha betydligt tråkigare musiksmak.

”Stryk daterapelåten”

Men det finns en svart plupp på listan. Robin Thickes kontroversiella hit Blurred Lines. Låten har fått svidande kritik för att vara grovt kvinnoförnedrande.

– Det var ovärdigt med daterapelåten, den borde han stryka, säger Kristin Lundell.

”Borde headlinea Bråvalla”

Om Chris O'Neill skulle få för sig att lämna finansvärlden så ser Kristin Lundell en given karriär för honom. Festival-DJ.

– Chris måste ha en stor scen. Bråvalla är inte helt dumt. För precis som i listan finns det ingen röd tråd där heller. Jag skulle önska Chris som headline på Bråvallafestivalen.

Hovet har avböjt att kommentera spellistan.

Lyssna på spellistan här.