Livräddare vill inte bära speedos – förlorade jobbet

Publicerad 2011-08-21

Livräddaren Roy Lester, 61, hävdar att han fick sparken när han vägrade dra på ett par speedos.

Han ville heller tävla i cykelbyxor vid det årliga simtestet.

– Jag bar speedos när jag var tjugo. Men kom igen, det borde finnas en lag som förbjuder alla över 50 att ha det, säger han enligt Daily Mail.

Roy Lester, tidigare stridbar facklig representant, anser att livräddarnas arbetsgivaren på Long Island är nitisk – och åldersdiskriminerande. Han uppskattar att fler än åtta av tio livräddare är över 40 år och att han blev utkastad för att lämna plats för nya talanger.

”Kan vattnet”

– För mig är nyckeln till att vara en bra livräddare erfarenhet. En gammal räv ser en räddning före alla andra. Du kan vattnet.

Roy Lester, som till yrket också är konkursadvokat, företräder sig själv i diskrimineringsmålet. Han hade varit livräddare i 40 år när han 2007 fick kicken.

Hans stämningsansökan mot myndigheten bakom Nationalparken lades då ner – men nu har domstolen gett honom prövningsrätt. Målet ska upp i rätten – om ett år eller så.

Under tiden sitter Roy Lester inte still i båten. Han har nytt jobb som livräddare på en privatstrand i närheten.

Badbyxornas fel

Tillfrågade tjänstmän kan, enligt Daily Mail, inte klargöra om det verkligen fanns ett speedos-tvång 2007. Roy Lester uppger att kollegor som dök upp i cykelbyxor backade och svidade om – men inte han.

Han strider för att det var badbyxorna och inte fysiken som diskvalificerade.

– Jag hade kunnat fixat testet i snickarbyxor, säger Roy Lester, som häromveckan landade i topp i sin åldersgrupp vid en tävling för triathleter