Kommunen om bajsattackerna: ”Inte helt friskt”

Publicerad 2019-03-02

Det tog omkring en timme att rengöra porten.

I en månads tid har olika byggnader i norska Halden utsatts för bajsattacker. Någon eller några har smetat avföring på fönster och väggar. På söndagen greps en man misstänkt för attackerna, rapporterar VG.

Den 31 januari blev en byggnad i norska Halden utsatt för en attack med bajs. Sedan dess har bland andra kommunhuset och Frälsningsarméns lokal varit måltavlor för liknande attacker. Någon, eller några, har använt avföring för att smeta in byggnadernas fasader och fönster, skriver Verdens Gang. Nu har kommunens ordförande Thor Edquist (Höyre) tröttnat.

– Jag tänker att det måste vara en eller flera människor som inte är helt friska. Det är inte normala människor som gör sådant. Här handlar det om en person med psykiska besvär, det är jag helt övertygad om, säger han till tidningen.

Thor Edquist delade med sig av en bild på en byggnad som har utsatts för vandaliseringen på Facebook. Där skriver han att det tog räddningstjänsten en knapp timme att göra rent ingången.

En person gripen

På söndagsmorgonen kunde norska polisen, i region Öst, meddela att man påträffat en man med bajsfylld ryggsäck. I väskan fanns mindre påsar fyllda med avföring.

– Bevis i väskan tyder på att det är rätt person. Han ska förhöras under dagen så att man får vederbörandes version, säger polisen Kari Monsen till VG.

Följ ämnen i artikeln