Polisen släpper fantombild på kidnappare

Publicerad 2015-09-24

En intensiv jakt pågår efter kidnappningen i södra Filippinerna där norrmannen Kjartan Sekkingstad och tre andra rövades bort.

Nu har polisen släppt en fantombild på en av de beväpnade gärningsmännen.

Samtidigt pekar spåren på att en kommunistisk gerilla ligger bakom kidnappningen, skriver CNN.

I måndags kidnappades norrmannen Kjartan Sekkingstad, 56, kanadensarna John Ridsel, 68, och Robert Hall samt den filippinska kvinnan Teresita Flor, 40, under vapenhot från en turistanläggning på ön Samal i Davao-bukten i de södra delarna av Filippinerna.

Sökandet efter kidnapparna och deras gisslan var under onsdagen omfattande.

Släpper fantombild

Polisen släppte även en fantombild på en av kidnapparna.

– I går kväll (tisdag, reds anm) fick vi information om att kidnapparna och deras gisslan har setts. De är i Davao oriental-området, säger vice polismästare Aaron Aquino till lokal radio enligt norska VG.

I jakten är landets polis, militär och kustbevakning inkopplade och man har flera nya spår att gå på.

Enligt CNN har man gjort ett fynd på den turistanläggning som de fyra i gisslan rövades bort från.

Innehållet i ett brev, som troligen lämnades av de elva gärningsmännen, gör gällande att den kommunistiska gerillan Nya folkarmén ligger bakom kidnappningen.

Mobil gav utslag på ö

Polisen vill inte bekräfta uppgiften.

– Utredningen är pågående och vi håller på att bekräfta informationen vi har. Vi vill inte spekulera i vem som ligger bakom, säger polisens talesperson Antonio Rivera till VG.

Dessutom ska den kidnappade filippinska kvinnans mobiltelefon ha gett utslag på ön Balut, som ligger söder om Mindanao. Enligt NRK gjorde polis, militär och kustbevakning en omfattande insats där under onsdagen. Natten mot torsdag, svensk tid, var det fortfarande oklart om insatsen gett något resultat.

Följ ämnen i artikeln