Beslut i Kinnekullemordet i dag

Publicerad 2015-06-23

Ska bröderna som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle sitta kvar i häkte eller släpps de fria? Under dagen, oklart när, kommer Göta hovrätts beslut.

En annan möjlig utgång är att en av bröderna förblir häktad medan den andre släpps.

De båda brödernas försvarare har överklagat Skaraborgs tingsrätts beslut att häkta dem på sannolika skäl misstänkta för mordet. Det är den högre graden av misstanke. Men vare sig advokat Inger Rönnbäck, som försvara den 35-årige brodern, eller advokat Thomas Ört, som försvarar 31-åringen, tycker att vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholms bevisning håller för att frihetsberöva dem.

Bröderna har nekat till anklagelserna som riktas mot dem.

När det gäller den äldre brodern anser sig hovrätten ha tillräckligt underlag för att fatta beslut. Men för 31-åringens del har hovrätten krävt in ytterligare underlag.

Utöver bröderna är även en 34-årig kvinna, som är gift med den äldre brodern, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Hon är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, och har varit häktad i en vecka.

Vill åklagaren ha henne frihetsberövad längre måste han gå till tingsrätten igen och begära henne häktad på sannolika skäl. Annars släpps hon fri efter den så kallade utredningsveckan.

TT

Följ ämnen i artikeln