Isobel, 22, skriver själv om attacken

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-15

Isobel Bowdery, 22, var en av dem som befann sig inne på le Bataclan när terroristerna slog till.

Nu berättar hon om de fasansfulla minuterna och hur hon först trodde att skotten tillhörde showen i ett känslofyllt Facebookinlägg.

Isobel Bowdery, 22, spelade död i över en timme och lade själv ut en bild på linnet hon bar under konserten.

”Du tror aldrig att det ska hända dig”.

Så inleder 22-åriga Isobel Bowdery sitt långa inlägg om dramatiken som utspelade sig inne på le Bataclan, konserthallen i Paris, där terroristerna mejade ner minst 89 personer med automatvapen.

”Det var en massaker”

Hon dansade och log tillsammans med sina vänner. När männen kom in genom dörren och började skjuta trodde hon att skotten tillhörde showen.

”Vi var naiva och trodde att det tillhörde konserten. Det var inte bara en terroristattack. Det var en massaker. Dussintals människor sköts framför mina ögon. Pölar av blod fyllde golvet. Skrik från vuxna män som höll om sina döda flickvänners kroppar skar genom den lilla lokalen”, skriver hon i inlägget.

”Gamar” i jakt på nästa byte

Hon låtsades att vara död i över en timma, höll andan, försökte inte att röra sig. ”Jag hade otrolig tur som överlevde.”

Medan hon låg där gick gärningsmännen omkring likt ”gamar” på jakt efter sitt nästa byte.

Isobel Bowdery skriver vidare om hur polisen kom in i lokalen och lyckades rädda hundratals människor. Hon hyllar också främlingarna som tog om hand om henne under de 45 minuter som hon trodde att hennes älskade hade dött. Vännerna gick och köpte nya kläder så att hon inte behövde ha på sig de blodiga hon bar.

Tänkte på de hon älskar

”Ni gör att jag tror på att den här världen har potentialen att bli bättre. Att aldrig låta det här hända igen.”, skriver hon och tillägger att största delen av inlägget går till de 80 personer som dödades.

”När jag låg där på golvet i okända personers blod väntandes på kulan som skulle släcka mina blott 22 år, så såg jag framför mig ansiktena på alla som jag någonsin älskat och viskade 'jag älskar er'.”

Inlägget har i skrivande stund delats över 500 000 gånger och gillats av 1,6 miljoner människor.

Följ ämnen i artikeln