Advokaten sågar Lisa Holm-utredningen: ”Det räcker inte”

Uppdaterad 2015-10-15 | Publicerad 2015-10-14

Inom kort väntas åtal väckas mot den misstänkte 35-åringen i Lisa Holm-fallet.

Hans advokat Inger Rönnbäck har nu börjat läsa igenom förundersökningen – och sågar bevisningen.

– Jag kan inte tänka mig att han blir dömd på det här, det räcker inte, säger hon till Aftonbladet.

Om en vecka väntas åklagare Lars-Göran Wennerholm väcka åtal mot den 35-årige man som misstänks ha mördat 17-åriga Lisa Holm.

I torsdags fick 35-åringen och hans advokat Inger Rönnbäck för första gången ta del av den omfattande förundersökningen på 2 000 sidor.

Tidigare har de fått bevisningen presenterad för sig muntligt.

– Vi sitter ner kanske varannan dag och med hjälp av tolk så går vi igenom den sida för sida, säger Inger Rönnbäck till Aftonbladet.

”Inte särskilt mycket substans”

Hon har tidigare varit skeptisk till styrkan i bevisningen mot sin klient. Den känslan har bara förstärkts.

– Det är svårbedömt. Det är oerhört många vittnen som har hörts, men de delar jag har läst innehåller inte särskilt mycket substans, säger hon.

Hon fortsätter:

– Att det skulle innebära en fällande dom i ett mordåtal, det kan jag inte se framför mig. Det finns dessutom gott om bevisning i det här materialet som talar till vår fördel.

35-åringen är lättad

Om inte något oförutsett inträffar är det bevisningen som nu presenterats för Inger Rönnbäck som kommer att prövas vid rättegången.

– Det kan ju alltid dyka upp saker, men det här är det troliga materialet. Jag kan inte tänka mig att han blir dömd på det här, det räcker inte.

Vad säger du om dna-spåren som åklagaren har?

– Det intressanta är inte om det finns dna eller inte, utan hur det har kommit dit. Dna finns ju överallt, och om man jobbar någonstans kan dna bli avsatt.

Hur mår din klient?

– Han är lättad över att vi snart är i tingsrätten och kan få det prövat. Han tycker det känns bra att vi kommit så här långt.

Följ ämnen i artikeln