Kungaparet: Vi ser fram emot att träffa barnbarnet

Publicerad 2016-03-03

”Så klart det känns underbart”

Lillprinsen skapar glädjeyra i kungahuset.

Nu har Victorias och Daniels familjer lämnat sina kärlekshälsningar.

– Vi ser mycket fram emot att träffa vårt barnbarn, säger kungaparet i en kommentar.

Klockan 23.24 natten mot torsdag sågs prins Carl Philip utanför Karolinska sjukhuset. Efter att ha hälsat på hos kronprinsessparet och träffat den nyfödde prinsen sa han till Aftonbladet:

– Så klart det känns underbart.

Prinsessan Estelle var hemma när föräldrarna Victoria och Daniel åkte in till sjukhuset på onsdagskvällen.

Men under torsdagsmorgonen har hon fått besöka sin lillebror.

– Prinsessan Estelle har varit på sjukhuset nu på morgonen och har fått träffa sin lillebror. Familjen har nu åka från sjukhuset till Haga och alla väldigt glada och lyckliga, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till TT.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar också barn och födseln är beräknad till april 2016, alltså omkring en månad.

Kungen och Silvia längtar efter att träffa prinsen

Under torsdagen fortsatte familjemedlemmarna att lämna sina hälsningar.

– Vi delar Kronprinsessparets stora lycka och Prinsessan Estelles glädje att få välkomna sin lillebror till familjen. Vi önskar familjen en underbar tid i lugn och ro och vi ser mycket fram emot att träffa vårt barnbarn, säger kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i en kommentar.

Även prins Daniels föräldrar var mäkta stolta.

– Vi känner stor glädje i dag när Kronprinsessan och vår son fått sitt andra barn och Estelle sitt efterlängtade syskon. Vi önskar dem all lycka med den nya familjemedlemmen och vi kommer att stödja och hjälpa till, som farföräldrar, säger Olle och Ewa Westling.

”Grattis min syster”

Strax innan midnatt publicerade prinsessan Madeleine också ett inlägg på sin officiella Facebook-sida. Hon taggar sig på Karolinska sjukhuset och grattar storasyster.
”Grattis till min syster Victoria och Daniel för födelsen av deras son! Han föddes i dag klockan 20.28 här i Stockholm, och jag är så glad att vara här!".

Hon och maken Chris O'Neill lämnade sedan en officiell hälsning via hovet.

– Vi är så glada för Victoria, Daniel och Estelles skull och för vår nya familjemedlem! Både Leonore och Nicolas ser fram emot att få träffa sin nya kusin och vi hälsar honom varmt välkommen till familjen, säger de i en gemensam kommentar.