Helikoptrar vattenbombade skogsbrand – polisen söker vittnen

Publicerad 2021-06-10

En skogsbrand härjade i Vrinneviskogen i Norrköping på torsdagen.

Efter 75 vattenbombningar av helikoptrarna var branden under kontroll.

Polisen söker nu vittnen.

– Om man sett någon som uppträtt avvikande ska man ringa 114 14, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen.

Flera enheter från räddningstjänsten bekämpade en skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping på torsdagseftermiddagen.

– Det är en stor yta som brinner, uppemot 14 hektar. Vi har begärt stöd från MSB och två helikoptrar är på väg för att vattenbomba. Vi hoppas att punktinsatserna ska hjälpa, säger Morgan Wass, inre befäl på räddningstjänsten Östra Götaland.

Räddningstjänsten och polisen larmades till platsen vid 14-tiden på torsdagen.

– Det här är ingen djup skog och det finns hus i området. Men vi bedömer inte att de är i fara just nu, säger Morgan Wass.

Flera polispatruller larmades till platsen för att se till att människor inte kom nära branden eller i närheten av vattenbombningarna från helikoptrarna.

Polisen efterlyser vittnen

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det är för att branden orsakat omfattande förstörelse och det är ett stort värde som brinner ner. Vad som orsakat branden vet vi inte och räddningstjänsten jobbar nu för fullt med att släcka den. Brandorsaken är något vi får utreda vidare i ett senare skede, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen region Öst.

Fem timmar efter larmet meddelade räddningstjänsten att insatsen avslutats. Efter 75 vattenbombningar var branden under kontroll och skogsägaren tog över med eftersläckning.

Polisen vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i området.

– Vrinneviskogen är ett område där många befinner sig och promenerar, särskilt i pandemitider. Vi vill komma i kontakt med personer som rört sig i området och sett något i samband med att branden startade, säger hon.

Vittnen uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14 eller via tipsformulär på polisens hemsida.

Följ ämnen i artikeln