Uppgift: Busch vill bli näringsminister

Publicerad 2022-10-16

I lördags sa Ebba Busch att det är klart vilken ministerpost hon ska få.

Enligt uppgifter till DI har hon ”haft sikte” på rollen som näringsminister.

Kristdemokraterna vill inte kommentera hennes kommande post.

Ebba Busch (KD) vill bli näringsminister, enligt uppgifter till DI.

Dagens Industri erfar att Busch "haft sikte" på rollen som näringsminister i slutskedet av regeringsförhandlingarna.

I lördags uppgav Ebba Busch i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon att det är klart vilken ministerpost hon ska få i Ulf Kristerssons regering.

– Jag kan säga så mycket som att det är klart. Men det kommer vi att berätta när det är dags att berätta och delge i sin helhet. Både vilka ministrar som ingår i regering och vad ansvarsområdena kommer vara, men också utveckla ännu mer det politiska innehållet och inriktningen för det nya politiska ledarskapet, sa hon i programmet.

Ebba Busch.

 

Lena Mellin: Låt er inte luras – Åkesson bestämmer

 

KD avböjer kommentar

Kristdemokraterna vill inte kommentera Busch kommande roll.

”Vi har fått in förfrågningar och spekulationer om ett antal poster där rykten florerar. Vi kommenterar inga sådana”, skriver Kristdemokraternas pressekreterare Ebba Gustavsson i ett mejl till DI.

Ministerposter till M, KD och L

I fredags meddelade Ulf Kristersson (M) att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna kommer att bilda regering ihop. De partierna kommer att få ministerposter och styra departement. SD kommer att vara ett stödparti och får ett samordningskansli i regeringskansliet. Alla fyra partier har enats om en överenskommelse för Sverige, som de kallar Tidöavtalet, eftersom det förhandlades på Tidö slott utanför Västerås.

Måndag 17 oktober ska Ulf Kristersson genomgå en statsministeromröstning i riksdagen. Därefter väntar regeringsförklaring och en presentation om vilka som blir ministrar i regeringen.

Följ ämnen i artikeln