Mycket post försenad: ”De flesta har förståelse”

Publicerad 2024-04-03

Har du fortfarande inte fått ditt påskbrev?

Tyvärr kommer det att dröja. Mycket post har försenats av snöovädret.

– Det handlar om väldigt många försändelser, säger Roinne Asp, distriktchef på Postnord brevdistrikt Nässjö.

Snöovädret slog till hårt mot Västra Götaland och Östergötland under måndagen. På E20 stod bilar fast i flera timmar. Det har lett till att väldigt mycket post inte kommit i väg som den ska.

– Framförallt trakterna runt Falköping, Mariestad och Linköping har drabbats av vädret. Vi har inte fått i väg våra lastbilar från brevterminalen, och inte heller fått ut försändelser till våra kontor, säger Roinne Asp, distriktchef på Postnord brevdistrikt Nässjö.

Inte kunnat lämna terminalen

Det är främst ett regionalt problem. Posten som samlats på Nässjö brevterminal har inte kunnat köras ut till sina mottagare i delar av Västra Götaland. Post som ska skickas från de trakterna har inte heller kunnat tas emot av Postnord.

Det beror på att Postnords lastbilar antingen stått stilla på vägarna eller inte ens kunnat lämna brevterminalen.

– Vi har tänkt på säkerheten för våra förare. Vi var förberedda på snön, men att det skulle bli så stor påverkan förväntade vi oss inte, säger Roinne Asp.

Mycket post har försenats efter det plötsliga snöovädret.

”Bra beredskap”

Men enligt Roinne Asp kommer de få bukt med problemet ganska snart.

– Vi har bra beredskap för detta, bland annat med extra transporter. Förhoppningsvis är vi i fatt i slutet av veckan, säger han.

Exakt hur många brev och paket det rör sig om kan inte Postnord gå in på, men det ska vara en väldigt stor mängd.

– Vi har förstående kunder. Folk på landet har ringt oss och sagt ”ni ska nog inte åka ut hit idag”. De flesta har full förståelse när det blir så här, säger Roinne Asp.

Följ ämnen i artikeln