Här är årets aprilskämt – blev du lurad?

TT

Publicerad 2024-04-01

Ölandsbron får en egen tidszon, enligt ett av aprilskämten. Arkivbild.

Drönare som ska utfärda p-böter och AI-teknik som inför specialtid bara för Öland. Flera medier vågar sig på de utdömda aprilskämten i år.

”Världen är redan ett skämt. Vem behöver april?”.

Det skriver Pelle Johansson i år i NSD, och blir senast ut i raden av medier som dömt ut aprilskämten. Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet och GP har redan förkunnat att det inte blir några fejkade nyheter som kan föranleda frasen: ”april, april din dumma sill”. I tider av fake news har aprilskämten ansetts överflödiga, till och med irrelevanta.

Men alla har inte gett upp om traditionen. I Sydsvenskan kan man i dag läsa att ön Ven i och med Natomedlemskapet blir en marinbas och därför ska kapas nästan 500 meter i vad som kallas ”operation Chop-Off” och kommenteras av ”konterfejamiralen” Trusty McFool.

UNT rapporterar om hur villaägare ska tvingas att bygga extrahus på sina tomter för att lösa bostadsfrågan. Ölandsbladet har i stället avslöjat en ny AI-teknik som ställer om tiden enbart för dem som åker över Ölandsbron: ju skönare dag – desto längre blir den. Och Skånska dagbladets scoop är att drönare ska börja leverera parkeringsböter, med en ”gummiklädd gripklo”.

De politiska partierna vill inte vara sämre. Moderaternas Tomas Tobé berättar i ett pressmeddelande att han byter förnamn till Tobias eftersom ”alla ändå säger fel”.

Socialdemokraterna avslöjar att deras vallåt till årets Europavalrörelse ska spelas in av nystartade dansbandet Baudinz – med partisekreterare Tobias Baudin som sångare. Singeln ”Ge mig din röst” sägs vara skriven av ”den världskända Aprilo Uno”.

Följ ämnen i artikeln