Regnar det i dag får du vackert i morgon

Publicerad 2011-06-23

Möttes du av spöregn i morse?

Då kan du skatta dig lyckligt.

Det bästa midsommarvädret blir där det är som sämst i dag.

Aftonbladet uppdaterar fredagens väderprognos varje timma.

Vid halv ett var prognosen kortfattat, regn i norr, godtagbart i söder.

Martin Hedberg, meteorolog på klart.se har tidigare under dagen gett följande prognos:

Norrland kan räkna med regn, ett stråk med regn ligger från Tornedalen och ner över Norrbotten, Västerbotten och Hälsingland. Nederbörden kommer också beröra Dalarna och Värmland. Framåt kvällen kan det klarna upp men det är osäkert.

Soligt i söder

Störst solchanser blir det där vädret är som sämst i dag, det vill säga Södermanland, Östergötland, Småland, Blekinge, Öland och Gotland. Temperaturen förväntas ligga på mellan 20 och 23 grader.

– Det kan dyka upp någon enstaka regnskur men det kommer vara en hel del sol. Man kan planera för en midsommar utomhus, säger Martin Hedberg.

– Man kan i princip säga att öster om Vättern, där blir det fint. Om det regnar kommer det bara vara enstaka regnskurar. Det kanske inte blir kanonväder men förhållandevis okej, säger Martin Hedberg.

Inne- eller utefirande i storstäderna

Så här ser prognosen ut för storstäderna:

Stockholm: Här kan du planera för utefirande. Inte någon större risk för regn. Temperatur mellan 18 och 22 grader, växlande molnighet.

Göteborg: Planera för att vara inne. Blåsigt men mestadels regnfritt. Temperatur mellan 15 och 16 grader. Samma väder är att vänta runt hela västkusten.

Malmö. Planera för utefirande under eftermiddagen. Blåsigt och möjligtvis någon regnskur. Temperatur på 17 till 18 grader. Om det blir regn så är det främst mitt på dagen, under eftermiddagen och kvällen blir det förmodligen uppehåll.

Umeå: Planera för att vara inne. Inte så blåsigt men å andra sidan mulet och regn. Temperatur runt 14 till 15 grader.