”Lyxfällan”-kvinna åtalas för knivattack

Uppdaterad 2018-08-29 | Publicerad 2014-11-14

Innan ”Lyxfällan”-kvinnan högg sin exsambo i ryggen med en kniv skickade hon ett hotfullt sms till mannen:

”Jag ska döda dig, inte ens din mamma kommer att sakna dig”, skrev hon.

I dag åtalades kvinnan misstänkt för försök till mord.

Det var den 2 september som den 27-åriga kvinnan gick till attack mot sin ex-sambo. Knivattacken skedde utanför ett gym på Södermalm i Stockholm. Kniven träffade ex-sambon i ryggen.

Mordförsök och falsk tillvitelse

Polisen kunde gripa kvinnan direkt i anslutning till brottet och hon häktades sedermera av Stockholms tingrätt.

Kammaråklagare Frida Rylander åtalade i dag kvinnan. Hon misstänks för mordförsök alternativt grov misshandel. Utöver det åtalas hon även för brottet falsk tillvitelse.

Detta eftersom hon såväl under häktningsförhandlingen som i förhör uppgett att ex-sambon misshandlat henne med ett baseballträ under hösten 2011 i deras gemensamma bostad. Uppgifterna ledde till att mannen delgavs misstanke om grov kvinnofridskränkning.

Men åklagaren påstår att ”Lyxfällan”-kvinnans anklagelser är påhittade, därav brottsrubriceringen falsk tillvitelse.

”Du ska dö fattar du det”

Åklagaren har en lång rad bevis mot kvinnan. Bland annat en sms-konversation mellan parterna där kvinnan vid ett flertal tillfällen mordhotar ex-sambon. Samma dag som knivattacken inträffar skriver hon:

”Jag kommer att döda dig. Inte ens din mamma kommer att sakna dig. Du ska dö fattar du det. Andra kommer att fixa det åt mig. Du ska brinna upp”

I några senare sms kallar hon mannen ”pedofil” och ”missfoster”.

Utöver den omfattande sms-konversationen har åklagaren åberopat flera vittnen som befann sig på platsen för knivattacken.

Nekar till brott

Det har även genomförts en grundlig kriminalteknisk undersökning. Man har även beslagtagit kniven som kvinna, enligt åtalet, ska ha använt under attacken.

”Lyxfällan”-kvinnan vidgår omständigheterna, att hon har attackerat exsambon. Men hon förnekar att hon har gjort sig skyldig till de brott som åklagaren påstår i sin stämningsansökan.

Via sin advokat Staffan Uvabeck har hon i stället konsekvent hävdat att hon handlat i nödvärn.

Följ ämnen i artikeln