Tre döda efter olycka med björn

Publicerad 2014-12-08

Tre personer har dött och åtta skadats efter att en bil kolliderat med en björn i Florida, rapporterar AP.

Flera barn uppges ha skadats i olyckan.

Olyckan inträffade på söndagskvällen och orsakade totalstopp i trafiken. Tre personer hade stannat för att hjälpa personerna som skadats i björnolyckan när de blev påkörda av en tredje bil. Alla tre dog i kraschen.

Oklart hur olyckan gick till

Bara minuter innan hade den första bilen kolliderat med en björn. Olyckan är den första i sitt slag, enligt polisens talesman Gary Bitner.

– Vi har aldrig tidigare haft en olycka med en svartbjörn. Men vi har svartbjörnar i Florida och det finns definitivt svartbjörnar i området, sa han.

Fyra personer fördes till sjukhus med allvarliga skador och ytterligare fyra skadades lindrigt. Några av offren var barn.

Det är fortfarande oklart hur olyckan gick till. Enligt tekniker på plats var ett antal av bilarna på väg i motsatt riktning när de kolliderade.

– De försöker fortfarande få klarhet i det, sa Bitner.

Björn misstänks ha bitit kvinna

Kraschen inträffade i den 20 000 hektar stora Big Cypress Seminole-reservatet, en av flera naturreservat i Florida. Platsen för olyckan kallas Alligator Valley.

Björnen dog i olyckan.

Två björnolyckor har rapporterats i delstaten på kort tid. Förra veckan dödades en björn som misstänks ha bitit en kvinna i armen under en hundpromenad. Björnens ungar fångades in. En av ungarna dog och den andra planeras att släppas i ett naturreservat i närheten.

ANNONS