De skänkte bort lördagsmys: ”Många som har det tufft”

Uppdaterad 2015-12-02 | Publicerad 2015-11-09

Hoppas att initiativet blir en trend

Per Ahlstedt och hans fru Lena gick hemma och funderade. Då kom de på att de kunde göra en enkel gest för att göra en familjs helg lite bättre.

– Det är många som har det tufft. Det kostar inte så mycket och kan göra en familj glad en lördagskväll, säger Per till Aftonbladet.

”Skänkes till en väl behövande barnfamilj”.

Så skrev Per Ahlstedt när han i lördags lade upp en bild på en påse med smått och gott under rubriken ”Lördagsmys” i en köp- och säljgrupp på Facebook.

– Jag och frugan gick hemma och klurade. Sedan tittade vi i skafferiet och tänkte att vi kan skänka bort det till någon som behöver, säger han till Aftonbladet.

Skulle ha barnkalas

I påsen fanns popcorn, godis, saft, två filmer och ett yatzyspel. Det dröjde inte länge innan de fick ett meddelande från en ensamstående mamma med två barn. Men hon var inte den enda som fick en påse lördagsmys.

– När vi väl hade bestämt oss att vi skulle ge  den till henne så kom det en till som vi blev så berörda av, så vi fixade faktiskt en påse till, säger Per och berättar om de båda familjerna:

– En av dem hade väldigt ont om pengar och skulle ha barnkalas men hon visste inte hur hon skulle få ihop det. Den andra var föräldraledig och hade svårt med pengar för dagen.

Fick tårar i ögonen

Pers fru Lena överlämnade påsarna och enligt henne fick båda mammorna tårar i ögonen när de träffades.

Reaktionerna på parets initiativ har varit odelat positiva. Pers inlägg har fått över 1 000 gilla-markeringar och han har även fått en hel del meddelanden.

– Jag hade inte räknat med att det skulle få så stort genomslag. Det rasslade som fan i mobilen så jag var tvungen att stänga av den på natten, säger han.

Mest av allt är han också glad över att det inte var många som hörde av sig och sa ”jag vill ha” utan bara folk som verkligen behövde hjälp och uppmuntran.

Per hoppas att fler kan haka på och göra detta till en trend.

– Det hade varit underbart om fler kunde hjälpa till. Det är många som har det tufft. Det kostar inte så mycket och kan göra en familj glad en lördagskväll.

Följ ämnen i artikeln