Lyx: Familjen Råstedt skapade 18 kvadratmeter lyxkänsla

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-02-28

”Vi förvandlade dotterns rum till en relaxavdelning”

Mikaela flyttade hemifrån och blev av med sitt rum. Men hon är glad ändå och kommer gärna hem och badar i den lyxiga bubbelpoolen från Westerbergs.

Relaxavdelning, bubbelkar och inspiration från Medelhavet. Familjen Råstedt ville skapa ett lyxigt rum av badrummet.

I Älvsjö strax utanför Stockholm har familjen Råstedt skapat sitt drömbadrum. När en av familjens döttrar, Mikaela, flyttade hem­ifrån var utrymmet redan tingat. Det skulle införlivas med det nya badrummet som Lars och Marie ville skapa på 18 kvadratmeter.

– Det har alltid varit en dröm att ha en relaxavdelning i badrummet, där man bara kan sitta, ta en öl och lyssna på musik, berättar Lars.

För Maries del är det bubbelbadkaret för två som förhöjer lyxkänslan i badrummet.

– Nu behöver man inte åka till hotell för att bada i ett bubbelkar, nu har man det hemma istället. Nu kan man äntligen ta sig tid att slappna av. Det är en häftig känsla att kunna ha ett spa i hemmet, säger Marie.

Relaxhörnan med rottingmöb­lerna och minibar ger en härlig lounge-stämning i det rymliga badrummet. Och det helhamrade vita och blå kaklet får känslorna att flyga iväg till Medelhavet. Men smakar det så kostar det.

– Det var arton år sedan vi renoverade senast och den här gången kände jag att nu ska det bli riktigt gjort. Inget halvdant fixande utan nu tar jag experthjälp. Med

fyra barn i huset har vi samsat i ett litet badrum, nu var det dags för utrymme, berättar Lars.

Att Mikaelas rum har fått stryka på foten gör henne inte ett dugg.

– Jag är jätteglad för mina föräldrars skull. Det är ju ett drömbadrum de har fått. Jag får komma hem lite oftare nu och bada i bubbelbadet, säger Mikaela och minns den eviga kön till badrummet på morgnarna med ett leende.

Lyx

Följ ämnen i artikeln