Här hittar du de billigaste böckerna – på nätet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-14

Fynda böckerna inför sommaren

Att köpa böcker på nätet är populärt.

I Sverige är det en av de produkter på nätet som vi shoppar allra mest.

– Böcker är alltid med på topplistan över vad vi shoppar på nätet och tillväxten för nätbokhandlare är fortsatt stark, säger Arne Andersson e-handelspecialist på Posten.

Böcker är en av de saker som svenskar handlar allra mest på nätet och var också en av de saker som vi började shoppa tidigt när e-handel slog igenom.

De billiga priserna, breda sortimentet och snabba leveranserna är några av de fördelar som gör att e-bokhandlarna går bra.

– Eftersom nätbokhandlar inte har butikshyra eller stora lagerkostnader har de snabbt kunnat bli starka aktörer på nätet, säger Arne Andersson som är e-handelsppecialist på Posten.

Fortsatt stark tillväxt

Redan tidigt var e-bokhandlarna med och slogs om nätshopparna och tillväxten har varit fortsatt stark.

– Nätbokhandlarna fortsätter att växa och börjar även slå sig in på den mobila e-handeln, säger Andersson.

Här är det billigast

Vi jämförde fem e-bokhandlares priser på de fem böcker som toppade Akademibokhandelns topplista för mars. Det sammanslagna priset för alla fem fick avgöra vilken e-bokhandel som just nu var billigast.

Det blev en tuff kamp mellan de fem e-bokhandlarna, adlibris, bokia, bokus, cdon och bokextra men det var bokextra.se som gick vinnande ur striden. Där kunde du få alla fem böckerna för 831 kronor.

Adlibris kvalade in som tvåa med alla böckerna för 836 kronor. De var också den nätbokhandel som sålde ettan, Liza Marklund & James Patterson – Postcard killers, billigast.

Följ ämnen i artikeln