Pizzaresterna kan fälla jagad massmördare

Publicerad 2015-05-21

Familjen Savopoulos mördades – sen satte gärningsmannen eld på deras hus.

Och en pizza från Dominos kan lösa fallet.

Nu jagas en 34-årig man i Brooklyn.

Daron Wint, 34, misstänks vara gärningsmannen bakom massmordet som skakat Washington D.C. Familjen Savopoulos hittades döda i sitt hem efter att huset satts i lågor. Pappan Savvas hade torterats innan han slogs ihjäl och hittades tillsammans med hustrun Amy, 47,  och deras tioåriga son samt hushållerskan Veralica Figeuroa, 57, uppger CNN.

Sedan de upptäcktes den 14 maj har flera mystiska detaljer om dådet blivit kända.

Mystiskt sms

Bland annat ska hushållerskans make sökt sin hustru vid Savopoulos hem då hon inte kommit hem från jobbet. Medan han stod utanför deras dörr ska Savvas Savopoulos, 46, ha ringt honom.

– Han sa att Veralicia följt med hans hustru till sjukhus eftersom hon mådde bra, säger Alfaro Figueroa till CNN.

Efterföljande dag kommer nästa mystiska ledtråd som fått polisen att tro att familjen hållits gisslan under ett dygn innan morden. En annan av deras anställda ombads att inte komma till familjens hus som det var planerat.

Timmar senare stod huset i lågor.

Savvas Savopoulos, vd för en stor byggmaterialtillverkare, har också bett en anställd att komma till hans hem med över 300 000 kronor i kontanter.

Pizzakant kan vara lösningen

En suddig övervakningsbild var länge polisens enda ledtråd i jakten på massmördaren. Men nu kan en matleverans från Dominos som betalades med pengar som lämnats i ett kuvert på verandan ha löst fallet.

På pizzakant har det nämligen upptäckts dna från 34-årige Daron Wint. Han är en tidigare dömd brottsling som utfört arbete åt Savopoulos företag, enligt CNN.

Utredarna tror att Wint ätit pizzan med handskar på sig men förbisett det uppenbara – att ett bett av pizzan skulle lämna saliv.

Nu jagas 34-åringen som tros ha flytt från platsen i familjens blåa Porsche i New York. Polisen uppger att de har information som tyder på att han gömmer sig någonstans i stadsdelen Brooklyn, enligt ABC News.