Skipper och Ping väntar tillökning.
Foto: Karl Broeseke/Zoo Berlin
Skipper och Ping väntar tillökning.

Homosexuella pingviner väntar barn

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Berlins zoo väntar tillökning. Det är det samkönade pingvinparet Skipper och Ping som nu tar hand om ett tidigare övergett ägg.

De homosexuella kungspingvinerna Skipper och Ping ska bli föräldrar. De bor på Berlins zoo i Tyskland och har enligt BBC länge längtat efter en unge. Ägget kommer från en hona som tidigare övergett det.

Skipper och Ping väntar tillökning.
Foto: Karl Broeseke/Zoo Berlin
Skipper och Ping väntar tillökning.

Turas om att ruva

Enligt djurparkschefen Norbert Zahmel har paret tagit hand om ägget sedan i juli och de har uppvisat tecken på gott föräldraskap. Skipper och Ping turas om att ruva ägget.

– Vi behövde bara lägga det intill fötterna på en av hannarna så visste han vad som behövde göras, säger Norbert Zahmel till tidningen BZ.

Djurparken har inte fått en unge sedan 2002 och den enda honan bland de sex pingvinerna har slutat bry sig om sina ägg. Därför följer de anställda utvecklingen med stor spänning.

Det finns bara ett problem. De vet ännu inte om ägget är befruktat. Det kommer visa sig i början av september då det är beräknat att kläckas.

Inget ovanligt

Samkönade par bland djur är inte speciellt ovanligt, oavsett kön. Särskilt bland pingviner.

Aftonbladet rapporterade i juli om det lesbiska pingvinparet Marama och Rocky på Sea Life i London. De blev föräldrar efter att en annan hona fått ett ägg för mycket.

Publicerad:

LÄS VIDARE