Man gripen misstänkt för mord på forskare

27-åring erkänner våldtäkt och mord i Chania på Kreta

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Forskaren Suzanne Eaton hittades död i en grotta på Kreta efter att ha varit försvunnen i en vecka.

En läkarutredning visade att hon hade kvävts till döds och nu har en man gripits misstänkt för mordet, skriver CNN.

Den misstänkte mannen är 27 år gammal och ska enligt grekiska polisen ha erkänt mordet.

Det var den 2 juli som den amerikanska biologiforskaren Suzanne Eaton, 59, plötsligt försvann. Hon hade tidigare varit på en konferens i staden Chania på Kreta. De första misstankarna var att hon försvunnit under en löptur.

Forskaren hittades en vecka senare död, kvävd och med ett öra avskuret. Hon hittades i en grotta byggd av nazister under andra världskriget, drygt en mil bort.

Forskaren Suzanne Eaton försvann på Kreta – en vecka senare hittades hon död.
Forskaren Suzanne Eaton försvann på Kreta – en vecka senare hittades hon död.

Fynd i grotta

Ett större sökpådrag initierades där bland annat dna-prover samlades in från ett dussintal personer i en närliggande stad. Dagar senare grep grekisk polis en 27-årig man från en stad 20 mil från staden Chania, misstänkt för mordet, skriver CNN.

Mannen ska på tisdagen ha erkänt både mord och våldtäkt, han ska ha sett henne promenera efter en av konferenserna och fattat tycke för henne. Sedan ska han ha kört på henne med en bil, våldtagit och mördat henne och sedan dumpat hennes kropp i grottan.

Avgörande bevis ska enligt en anonym poliskälla ha hittats i grottan där kroppen upptäcktes men personen ska inte ha velat gå in mer i detalj.

Forskaren Suzanne Eaton jobbade på Max Planck-institutet för molekylcellbiologi och genetik i Dresden, Tyskland och var i landet för en konferens.

Publicerad:

LÄS VIDARE