Polisen bekräftar: Somayyeh hittad död

Make sitter häktad misstänkt för mord

40-åriga småbarnsmamman Somayyeh försvann den 12 februari i år.

På tisdagskvällen hittades hon död i vattnet av polisens dykare vid Kvarnholmen i Stockholm.

– Jag borde inte behöva begrava mitt barn. Det borde vara mitt barn som begraver mig, säger hennes mamma till Aftonbladet.

I tisdags hittades en kropp vid Kvarnholmen i Stockholm. Nu bekräftar polisen att det är den 40-åriga småbarnsmamman Somayyeh som hittats.

– Det är förstås positivt för utredningen, att hon nu har hittats. Det kommer ju förhoppningsvis hjälpa oss med svaren om vad som har hänt henne, säger åklagaren kammaråklagare Josefina Yalo, som leder utredningen.

Hennes make har medgett att han dödat henne och är häktad misstänkt för mord.

Somayyehs kropp hittades på över 20 meters djup i vattnet vid Kvarnholmen på tisdagskvällen i närheten av den plats som hennes mordmisstänkte make sagt han dumpat henne.

Men vattnet är strömt och djupt och det tog många dykningar innan hon kunde hittas.

För Somayyehs familj har de sju månader som gått sedan hon försvann varit en bergochdalbana. Först nyheten att hon försvunnit. Sedan makens erkännande att han dödat henne och så till slut, fyndet av hennes kropp.

När polisen meddelade dödsbudet till hennes mamma rasade hennes värld.

– Jag borde inte behöva begrava mitt barn. Det borde vara mitt barn som begraver mig. Min dotter som vigde sitt liv åt att hjälpa andra har mördats på grund av en självisk man. Var ligger rättvisan i det, undrar mamman.

Hon säger att hon vill se sin dotter, även om polisen starkt avrått henne från det.

– Jag vill bara krama henne en sista gång, oavsett hur hon ser ut. Det är min dotter.

Somayyehs make har medgett att han dödade henne och sedan dumpade hennes kropp i vattnet. Han sitter häktad misstänkt för mord.

Sista gången Somayyeh sågs var den 12 februari vid Stora Mossens tunnelbanestation i västra Stockholm.
Sista gången Somayyeh sågs var den 12 februari vid Stora Mossens tunnelbanestation i västra Stockholm.
Somayyeh blev 40 år gammal.
Somayyeh blev 40 år gammal.

”Regeringen måste vakna”

Somayyeh jobbade som operationssjuksköterska och var mycket ambitiös inom sitt yrke. Hennes anhöriga beskriver henne som varm och trygg och kärleksfull.
Den nu häktade mannen träffade hon 2012 och de ville så gärna bli föräldrar.

 – Hon har alltid älskat barn och blev så lycklig när hon äntligen blev gravid. Hon hann bara vara mamma i sex månader. Jag förstår inte hur vi ska förklara det här för hennes son när han blir äldre. Han har förlorat båda sina föräldrar på en gång.

Somayyehs familj vill inte att hon ska glömmas bort. De vill inte se fler kvinnor dödas av en man de har eller har haft en relation med.

– Regeringen måste vakna upp. Det här är inte det Sverige jag flydde till som ung för att komma till tryggheten, säger Somayyehs mamma.

När de kommer att få begrava Somayyeh vet de ännu inte.

Somayyeh hittades död i vattnet på tisdagskvällen.
Somayyeh hittades död i vattnet på tisdagskvällen.
Länk till samlingssidan
Publisert:

LÄS VIDARE