”Den svenska Tindersvindlaren” döms – lurade kvinnor på miljonbelopp

Uppdaterad 2023-12-13 | Publicerad 2023-10-24

Flera kvinnor förde över stora summor till mannen.

Mannen i 25-årsåldern gav sken av ett liv i lyx när han matchade med kvinnorna på Tinder.

Under flera års tid lyckades han få över två miljoner kronor överfört till sig själv av sex kvinnor genom så kallat romansbedrägeri.

I dag föll domen mot ”Den svenska Tindersvindlaren”.

Genom dejtingappen Tinder matchade mannen i 25-årsåldern med olika kvinnor. Relationerna med kvinnorna utvecklades i rask takt och så småningom började mannen be dem om pengar, något SVT Nyheter Helsingborg rapporterat om.

Skälen mannen uppgav var olika. En sjuk släkting i utlandet som behövde hjälp eller att han själv blev utpressad på pengar. För att dämpa orosmoln från kvinnornas håll visade mannen utdrag från ett falskt bankkonto. Där hade han över en miljon kronor, men kontot var spärrat enligt honom.

Brottsoffren kommer från olika håll i landet. Småland, Halland, Västra Götaland, Skåne, och Jönköpings län. I tron om att de hjälpte någon de höll kärt så skedde olika transaktioner till mannen.

Nu döms mannen till två års fängelse för fem fall av grovt bedrägeri och ett fall av bedrägeri. Mannen ska även betala 2 166 765 kronor i skadestånd till de sex kvinnorna. Mannen är besviken över domen.

– Han har förnekat brott och är därför naturligtvis besviken att han blev dömd. Enligt hans uppfattning är det fråga om civilrätt och inte straffrätt. Han har fått låna pengar i en svår situation och han har all avsikt att betala tillbaka. Samtidigt vill han understryka att han är tacksam för den hjälp han har fått. Nu ska han läsa domen noggrant och efter det ta ställning till om han kommer överklaga, säger mannens försvarsadvokat Linus Gardell.

Följ ämnen i artikeln