Kändisarna hyllade kronprinsessan

Uppdaterad 2015-07-15 | Publicerad 2015-07-14

BORGHOLM. Carola, Ola Salo och Sven-Bertil Taube bjöd på gamla godingar när kronprinsessan firades.

Men stipendiaten Sarah Sjöström berättade också om sina motgångar.

– Det kanske man inte kan tro eftersom jag bara är 22, säger hon.

När kvällens firande av kronprinsessans 38-årsdag inleddes i Borgholm förkunnade konferenciern Mark Levengood ett nytt rekord.

– Ikväll har vi faktiskt ett kungligt rekord, med hela åtta stycken på plats. Det är vi så klart väldigt glada över, säger Levengood.

Han säger att giftermålet mellan Sofia och Carl Philip är anledningen till rekordet. Dessutom var Madeleines make Chris O'Neill på plats, som utlovat.

Carola inledde firandet till den flaggviftande publikens jubel.

”Dansa tills vi kolar”

Medina bjöd på reaggetoner – som de anpassat till sammanhanget:

– Vi ska dansa tills vi kolar - för Victoria, sjunger de.

Mariette hade snurrat upp håret i en turban och körde sitt bidrag från årets upplaga av Melodifestivalen - Don't stop believing. Sven-Bertil Taube var den av artisterna som varit med längst.

– Han släppte sin första skiva 1949, då var Gustaf V kung. Det har varit några kungar sen dess, säger Mark Levengood i presentationen.

John Lundvik och Kristin Amparo gjorde kronprinsessan blank i ögonen när de framförde When You Tell the World You're Mine, skriven av Lundvik. Låten framfördes av Björn Skifs och Agnes på Daniel och Victorias bröllop för fem år sedan.

”Inte bara guld”

Kronprinsessan själv kom upp på scen en dryg timme in i showen. Det var nämligen dags att dela ut årets upplaga av Victoriastipendiet - som i år gick till simmerskan Sarah Sjöström.

Hon har haft ett mycket framgångsrikt år och har tagit flera VM-guld.

Men Sjöström berättade att karriären inte bara varit guld och gröna skogar.

– Jag har haft motgångar, det kanske man inte kan tro eftersom jag bara är 22, säger simmerskan från scenen.

Efter att artisterna inlett med sina senaste låtar tog man ett steg bakåt i tiden. Sven-Bertil Taube lyfte sommaren med fadern Everts Fritjof och Carmencita.

Carola sjöng medley

Ola Salo dammade av The Ark-klassikern It takes a fool to remain sane. Tell me this night is over sjöng han med Carola, som tolkade just den låten när hon och Salo deltog i TV4:s Så mycket bättre ihop.

Carola själv var inte mycket sämre. Ett rejält medley med Evighet, Hey Mickey och givetvis, Främling.

Efter att publiken sjungit för kronprinsessan reste sig hon och prins Daniel upp och tackade artisterna, innan hela kungafamiljen åkte därifrån i väntande bilar.

ANNONS