Chokladtryffel med apelsin

Uppdaterad 2019-03-01 | Publicerad 2008-11-12

Cirka 30 st

Ingredienser

0,5 dl vispgrädde

250 g ljus choklad, hackad

1 msk apelsinlikör eller koncentrerad juice

Garnering: ca 125 g mörk choklad, i bitar syltade små bitar av apelsinskal eller ingefära, chokladströssel eller lite vit choklad, smält.

Tillagning

Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt likör eller juice. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.

Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.

Garnera med apelsinskal, ingefära eller chokladströssel. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.

Förvara i burk med lock i kylen.

Följ ämnen i artikeln