Fyra släppta efter skottlossningen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-27

36-åring attackerad på krog – ingen gripen

Flera män kom i går in på en restaurang vid Wieselgrensplatsen och sköt en 36-årig man. Fyra män greps senare men släpptes då det visade sig att de var kompisar till den skottskadade. Männen på bilden är alltså inte misstänkta för skottlossningen.

En 36-årig man sköts i benet på en restaurang vid Wieselgrensplatsen i går eftermiddag.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Vid 14-tiden i går kom flera män in på restaurang Wiessels Bar & Kök på Hisingen. En av dem avlossade ett skott som träffade en 36-årig manlig gäst i benet.

Polisen larmades men när de kom fram var både offer och gärningsmän försvunna.

Vid 15-tiden stod det dock klart att den skottskadade mannen befann sig på Östra sjukhuset i sällskap med ytterligare fyra personer.

– Det dök upp några män på akuten som var hotfulla så personalen ringde polisen, säger Ann-Christine Andersson, presschef på Östra sjukhuset.

36-åringen, som skadats lindrigt, stannade på sjukhuset medan de övriga fyra fick följa med till polishuset på Hisingen för förhör.

– De är nu försatta på fri fot. De var bekanta till offret och är inte misstänkta för något brott, säger Leif Rundberg, på polisens utredningsrotel.

Polisen rubricerar händelsen som ett dråpförsök men motiven är fortfarande oklara.

– 36-åringen säger att det var för honom helt okända män som kom in på restaurangen. En av dem sköt ­honom i benet och han har ingen aning om varför, säger polisens presstalesman ­Thomas Fuxborg.

Alla som befann sig på restaurangen i samband med skottlossningen har förhörts av polisen. Men sent i går kväll fanns fortfarande ingen misstänkt.

Joakim Magnå har sin balkong precis ovanför restaurangen där 36-åringen sköts. Han märkte inget av själva skottlossningen men kan konstatera att flera brott inträffat i området den senaste tiden.

– Jag hörde ingenting. Inga skott. Det enda dramatiska var att polisen åkte iväg med blåljus. Men man märker att de händer mycket häromkring. Det var ju bankrån bara för en vecka sedan, säger han.