Skulle färga skägget – blev världsnyhet

Publicerad 2018-09-26

Simon Oguz fick ett infall och färgade skägget.

Nu har hans ansikte blivit en internationell nyhet.

– Helst hade jag ju varit med i tidningarna på grund av en annan anledning, säger Simon Oguz.

Det var på en onsdag i augusti som Simon Oguz, 20, bestämde sig för att färga sitt skägg.

– Just då kändes det som en kul grej efter jobbet, det var inte meningen att det skulle bli så pass stort, säger Växjöbon.

Men stort blev det. Ett par dagar efter att Simon och hans vänner köpt helt vanlig hårfärg och behandlat hans ansiktsbehåring började någonting att hända med hans ansikte.

– Det var på fredagen det började svullna upp lite. På lördagen var det som värst, ansiktet var så stort och ihoptryckt att jag knappt kände munnen.

För varje timme som gick svullnade Simons ansikte mer och mer. Till den grad att han tvingades uppsöka vård.

Först tre mediciner, två läkare, och en vecka senare hade den allergiska reaktionen lagt sig.

– Fram till att jag hade träffat läkarna var jag väldigt orolig, främst för utslagen som var under. Jag lugnade mig lite när två läkare sa att det inte var någon fara.

Simon kunde trots sin oro se med objektiva ögon på sin spegelbild, och konstatera att han såg skrattretande ut. Han delade därför med sig av bilder på sociala medier, som snabbt fick spridning.

Plötsligt hörde en journalist från brittiska Daily Mail av sig och ville skriva om Simons fejs. Härom dagen berättade en vän att han sett Simon i en kroatisk tidning.

– I går kväll så skrev jag in mitt namn på Google och tryckte på nyheter och då ser jag att jag är med runtom i hela Europa, och på språk jag inte känner igen, säger Simon och fortsätter:

– Det var lite roligt, men helst hade jag ju varit med i tidningarna på grund av en annan anledning.

Han berättar att det var första gången han färgade hår över huvud taget, och att han framöver kommer att ta det säkra före det osäkra.

– Om mitt ansikte svullnar upp så mycket, så vill jag inte tänka på vad som skulle hända om jag gör något liknande någon annanstans på kroppen. Så i framtiden avstår jag från allt som har med färgmedel att göra, säger Simon Oguz.

Följ ämnen i artikeln