USA varnar alla militärer: IS planerar attack

Uppdaterad 2014-12-02 | Publicerad 2014-12-01

FBI varnar nu alla amerikanska soldater:

Terrorsekten IS kan planera attacker mot dem – i USA.

– Fienden finns därute och har gjort det väldigt tydligt att de är ute efter att skada amerikaner, säger Steve Warren, talesman för Pentagon.

FBI har gått ut med sin skarpaste varning hittills till amerikanska soldater i USA. Den federala polisen varnar tillsammans med Department of Homeland Security alla som arbetar i uniform att de kan utgöra måltavlor för de ”våldsamma extremisterna”, uppger ABC News.

”Rensa dina konton”

”FBI har nyligen fått rapporter som tyder på att individer utomlands hittar liktänkande individer som är villiga och kapabla till att utföra attacker mot amerikanska militärer som tjänstgör eller har tjänstgjort” skriver den federala polisen i varningen.

Soldaterna rekommenderas att rensa sina konton på sociala medier på information som kan ”fånga IS och dem som stödjer gruppens intresse”.

Myndigheterna fruktar att IS-sympatisörer kan utföra attacker som de i Ottawa då två kanadensiska soldater sköts till döds. Bakom dåden stod unga män som uppgav att de agerat för att visa sitt stöd för IS, uppger ABC News.

I helgen uppgavs att minst 50 IS-jihadister dödats bara i gränsstaden Kobane där de USA-ledda flygangreppen varit intensiva. Och just angreppen mot IS i Syrien och Irak har gjort amerikanska soldater till måltavlor för terror. Samtidigt har bombningarna också satts in mot IS ”huvudstad” – Raqqa.

Natten mot måndag ska över 30 flyganfall ha genomförts, uppger CNN.

”Döda den otrogne”

IS har tidigare svurit att hämnas mot de länder som ingår i den internationella koalition som tillsammans försöker stoppa terrorsekten. Då uppmanade terrorgruppen individer i USA och Europa att på egen hand utföra attacker.

– Fråga inte någon om råd och be inte om någons bedömning. Döda den otrogne oavsett om han är civil eller militär, sa IS-talesmannen Abu Mohammed al-Adnani när flygbombningarna inleddes.

– Anfall deras hem. Skär av deras huvuden. Låt dem inte känna sig säkra.