Brand i garage skulle dölja mord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-17

Sönderbränd kropp hittades när bilbranden släckts

bilbrand i natt Räddningstjänsten larmades vid halv ett-tiden i natt till garaget i Skärholmen, där en bil stod i brand. När de efter en timmes släckningsarbete kunde undersöka bilvraket upptäckte de en död kropp i framsätet.

Efter en timmes släckningsarbete kunde räddningstjänsten närma sig den uppbrända bilen.

Då upptäckte de en sönderbränd kropp i framsätet.

Polisen misstänker mord.

Vid halv ett-tiden i natt larmades polisen till en garagebrand på Brantholmsgränd i Skärholmen, söder om Stockholm.

I området har flera tomma bilar satts i brand senaste tiden, och polisen trodde till en början att det handlade om ytterligare en sådan brand.

– När släckningsarbetet var avklarat och bilen nedkyld började man släppa in folk som skulle hämta sina bilar. Räddningstjänsten kunde även närma sig personbilen som brunnit. Då upptäckte man en person i bilen, säger Linda Feldt, vid Söderortspolisen.

Upptäckten gjordes ungefär en timme efter att larmet kom in till polisen. En orsak att räddningsarbetet försvårades var att garaget var mörkt och rökfyllt.

Spärrades av

Omedelbart efter att den sönderbrända kroppen påträffades inleddes en förundersökning gällande mord. Garaget spärrades åter av och under natten har tekniker arbetat på den misstänkta mordplatsen.

Kollar chassinummer

Dock har man kunnat konstatera att bilens registreringsskyltar var bortplockade innan branden. Polisen kommer nu att lokalisera den sönderbrända bilens chassinummer, för att den vägen komma framåt i utredningen.

Tidigt i morse visste man inte vem som ägde bilen, och den döda personen i bilen var inte identifierad.

– Kroppen är mycket svårt bränd. Det går bara att konstatera att det är en människa, inte kön, säger Linda Feldt.

Ytterligare en handfull bilar i garaget drabbades av brand- och rökskador.