Felicia, 19, lånar ut sin balklänning gratis

Publicerad 2016-04-24

”Att gå på bal ska inte vara en klassfråga”

Felicia Björkman, 19, tycker att alla ska kunna gå på bal men då det kostar en del pengar att gå har Felicia kommit på en bra lösning – hon lånar ut sin balklänning gratis.

– Att gå på bal ska inte vara en klassfråga, säger Felicia till Aftonbladet.

Arbetarbladet var först med att skriva om Felicia Björkman från Valbo som via sociala medier lånar ut den klänning hon bar på förra årets studentbal. Hon fick idén genom en hashtag hon sett på Instagram som heter #projektbalsolidaritet där folk lånar ut sina balkläder.

Klänningen fortfarande tillgänglig

Felicia lade upp klänningen både på Instagram och på Facebook i olika grupper. Responsen har varit stor men har mest bestått i beröm för Felicias initiativ.

– Först hade jag den bara på Instagram men sedan tänkte jag att jag kanske når ut till fler om jag lägger ut den på Facebook också. Det är jättemånga som kommenterat men ingen som har velat låna klänningen än, säger Felicia.

”Ska inte vara en klassfråga”

Att gå på studentbal kan vara ganska kostsamt. Det är biljett, kläder, skor och transport till balen och många avstår från att gå på sin bal just för att det blir för dyrt.

– Det är väldigt många som inte har råd med klänning, den kan kosta flera tusen, därför lånar jag ut min. Studentbalen är ju ett minne för livet, man gör det bara en gång och det liknar inget annat man gjort. Att gå på bal ska inte vara en klassfråga