Kvinnor bortförda och knivmördade i svenskt turistparadis

Uppdaterad 2011-08-20 | Publicerad 2011-08-19

Kvinnorna mördades i skogen, tio mil från Izmir.

Två brutala kvinnomord har skett i Izmir på turkiska solkusten – där många svenska turister semestrar just nu.

En 17-åring misstänks ha fört bort och huggit ner två brittiska kvinnor.

Motivet ska vara ett kärleksdrama.

Den misstänkte 17-åringen och hans 15-åriga flickvän.

När Marion Elizabeth Grahon, 54, och Kathy Winsmore, 54, inte kom hem tidigare i veckan efter semestern i Turkiet slog Grahnons dotter Shannon, 15 larm. Misstankarna föll snabbt på dotterns 17-åriga turkiska pojkvän, som först nekade till att ha med försvinnandet att göra, enligt Daily mail.

Hittade blodfläckade kläder

Först när polisen konfronterade 17-åringen med blodfläckade kläder, som hade återfunnits i en soptunna, ska han ha erkänt. Han ska ha tagit med sig kvinnorna i en taxi och sedan bytt till sin pappas bil för att köra till en avlägsen plats i skogen tio mil från den turkiska storstaden Izmir. Där tog han fram en kniv och högg dem till döds.

Dotterns pojkvän misstänkt

Ett kärleksgräl ska vara motivet till de brutala knivmorden. 17-åringen som var kär i Marion Elizabeth Grahons dotter ska ha blivit rasande när han nekades att gifta sig med dottern, enligt den statliga Anatolia nyhetsbyrån uppger AP.

Kropparna efter de två väninnorna Marion Elisabeth Grahon och Kathy Winsmore, som hör hemma i Nordirland, återfanns bland träd och snårskog. En av kvinnor ska äga en fastighet i Kusadasi-området i Turkiet. De försvann där under ett besök i staden Izmir dit svenska resebolag varje år skickar många svenskar.

Pappan och taxichaufför förhörs

Polisen i Izmir har bekräftar enligt AP att 17-åringen är anhållen. Både taxichauffören, pojkens pappa och släktingar till kvinnorna ska ha förhörts i mordutredningen.