Förföljdes av gris – larmade polis

Publicerad 2018-05-23

Efterhängsen gris.

När polisen i Ohio nåddes av samtalet antog de att mannen var full och hallucinerade.

Det skulle dock visa sig att mannen som påstod sig vara förföljd av en gris var ”väldigt nykter”.

Larmet kom in strax innan halv sex på lördagsmorgonen.

Mannen som ringde var på väg hem från en tågstation i Ohio i USA när han märkte att någon var efter honom.

Enligt samtalet till polisen var det en gris som förföljde mannen, som ”inte visste vad han skulle ta sig till”, enligt ett inlägg på polisdistriktets Facebooksida.

Avfärdade mannen som fyllo

Poliserna som var i tjänst var minst sagt skeptiska till sanningshalten i mannens påstående, inte minst med tanke på tidpunkten för samtalet.

Nattskiftet svarade den uppenbart berusade mannen som var på väg hem från krogen. Han var åtminstone full nog att anmäla sig själv till polisen medan han hallucinerade”, skriver North Ridgeville Police Department på Facebook.

När polisen skickade ut en patrull för att kolla till mannens tillstånd upptäckte de dock att de hade fel och mannen rätt.

North Ridgeville Police
Department

Väl på plats fann de en väldigt nykter man som faktiskt promenerande österut från tågstationen – inte från krogen. Och just det, han blev förföljd av en gris. Ja, en gris”, skriver polisen på Facebook.

En av poliserna på plats lyckades krångla in grisen i baksätet på polisbilen. I brist på grishägn fick det svarta klövdjuret sedan vila i polisens hundgård.

Redan samma morgon, strax innan halv nio, kunde grisen återförenas med sin ägare.

Följ ämnen i artikeln