Eugene, 80, kör runt sina hundar i hembyggt tåg

Uppdaterad 2015-10-02 | Publicerad 2015-10-01

En till två gånger i veckan är det alle hund ombord för nio vovvar i Fort Worth, Texas. Då kör nämligen Eugene Bostick, 80, omkring dem på äventyr i sitt hembyggda tåg.

Den före detta järnvägsarbetaren har hittat ett udda sätt att underhålla både sig själv och de nio (före detta herrelösa) hundar han har räddat från Fort Worths gator genom åren.

Varje hund har en egen numrerad vagn som Eugene Bostick han byggt med hjälp av tunnor och hjul som är fästa bakom 80-åringens gräsklippare. Vagnarna är inredda med kuddar för att hundarna ska ha det bekvämt under åkturerna på farmen, där han bor med sin fru och sin 87-årige bror Corky Bostick. Längst bak sitter hundarna och syskonparet Bonnie och Clyde. De har för (o)vana att hoppa av tåget ibland och får därför ha koppel.

– Hundarna älskar det. Varje gång Eugene tar av överdragen börjar de skälla och hoppa, säger Corky Bostick till lokala tidningen The Fort Worth Telegram.

Blivit viral sensation

Hundtåget har Eugene haft i femton år, men det är först nu den blivit något av en viral sensation, sedan en lokal kvinna tog en bild på tåget och lade upp på sin Facebook-sida.

– Telefonen har inte slutat ringa, säger Eugenes fru Patricia Bostick till The Fort Worth Telegram.

Det går även även att se hundtåget i full fart på Youtube.

Följ ämnen i artikeln