Partytält kollapsade under skidlopp

Publicerad 2012-03-11

Flera personer befann sig inne i tältet när vinden fullkomligt kastade iväg det. Tre personer fick föras till sjukhus, ingen med allvarliga skador.

Mitt under skidloppet kollapsade det gigantiska partytältet.

Flera personer fick föras till sjukhus efter dramat i norska Lillehammer.

– Det var helt overkligt, säger Lajla Havn som befann sig inne i tältet.

Det 350 kvadratmeter stora partytältet som satts upp i samband med skidloppet Inga-Låmi drogs med i de kraftiga vindarna, sedan brakade det hejdlöst ner i marken.

– Vi satt och njöt inne i tältet när det kom en våldsam vindpust. Innan vi visste ordet av flög tältet iväg över våra huvuden. Det var overkligt, säger Lajla Havn till VG.

Flög 50 meter

Sekunderna efter bröt fullständigt kaos ut vid skidstationen. Tältet flög iväg 50 meter, tältpinnar bröts som tändstickor och träffade flera besökare när det brakade ner igen.

– Jag la mig ner för att hamna i säkerhet. Jag tittade bort mot trubaduren som stod i hörnet. Han bara gapade när tältet flög i väg, säger Lajla Havn till VG.

Ingen allvarligt skadad

Sju personer skadades i tältdramat. Röda korset-personal på plats kunde däremot snabbt konstatera att ingen drabbats av livshotande skador. 

– Tre personer kördes till sjukhus med skador i huvudet, men de var inte allvarligt skadade. De andra behandlades på plats, säger Knut Westby, operativ chef vid Gudbrandsdalspolisen, till VG.

4000 personer deltog i skidloppet Inga-Låmi.