Man hittad knivskuren i Råcksta

Uppdaterad 2018-11-28 | Publicerad 2016-04-01

En man har hittats knivskuren vid en bensinmack i Råcksta. Han ska ha transporterats dit efter ett bråk som började i på en annan adress i Hässelby, enligt polisen.

– Vi har gripit flera personer, säger Mangus Modig, vid i Stockholmspolisen.

Strax för halv tio på fredagskvällen fick polisen larm om att det skett en skottlossning i Hässelby. Polisen kunde senare avfärda uppgiften när det visade sig vara en man som knivskurits.

– Vi hittade blod på gatan där bråket och knivskärningen skedde. Sedan ska två personer ha kört mannen till macken, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Mannen ska vara strax under 50 år och ha stickskador i vänster axel.

– Hans skador ska inte vara livshotande, men vi har inlett en undersökning om grov misshandel, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Fördes till sjukhus

Mannen ska vara vid medvetande och har förhörts på plats. Även de två personerna som transporterade honom till platsen ska ha hörts.

– Men det innebär inte att det är misstänkta för något brott, säger Sven-Erik Olsson.

Den knivskurne mannen fördes under kvällen till sjukhus.

– Vi har gripit flera personer, men mer än så kan jag inte säga för tillfället. Nu kommer vi att göra en teknisk undersökning och knacka dörr för att leta efter vittnet, säger Mangus Modig, regionsvakthavande befäl för Stockholmspolisen.