Lena Mellin: En ren rip-off från sossarna

Uppdaterad 2013-10-18 | Publicerad 2013-10-17

Fredrik Reinfeldt höll en självsäker historielektion som avslöjade hur Moderaterna tänker gå till val.

Aftonbladets Lena Mellin ser en tydlig strategi i talet – och med stölden från Socialdemokraterna.

– Mycket av det han sagt de senaste dagarna handlar om att de gör sin profil mindre kylig, säger Aftonbladets Lena Mellin.

Statsminister Fredrik Reinfeldt är känd för att hålla sina bästa tal när han talar inför sina egna. Men i dag var tonen för det mesta sansad, särskilt när Reinfeldt fokuserade mycket på Sveriges historia.

– Han var inte så eldig, men han var inte heller jätteallvarlig. Han var självsäker, men inte för självsäker och pratade från en position som statsminister i över sju år, säger Lena Mellin.

– Det han gjorde var att han satte in Moderaterna i en historia.

Ny slogan

Moderaterna lanserade också en ny slogan under Reinfeldts tal. Budskapet "Alla behövs" stod skrivet på Reinfeldts podium, upprepades under hans tal och påminner en del om Socialdemokraternas "Alla ska med" från 2004-2008.

–  Det där är en ren rip-off från sossarna.

Kommer den att fungera då?

– Mycket av det han har sagt senaste dagarna handlar om att de gör sin profil mindre kylig, det är vad de behöver göra. Väljarna har redan högt förtroende för att de ska hålla koll på Sveriges ekonomi, men de behöver också bry sig om de mjuka värdena, säger Lena Mellin.