Uppgifter: Koppling till pappans jobb utreds

Publicerad 2015-06-12

Polisen har efterlyst försvunna Lisa Holm internationellt via Interpol.

Ett av de spår polisen undersöker ska ha kopplingar till hennes pappas arbete inom Försvarsmakten, skriver GP.

– Oavsett om han varit bonde, specialistmilitär eller polis så går man självklart igenom det, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har efterlyst Lisa Holm internationellt via Interpol, vilket framgår av deras hemsida och också bekräftas av polisen.

– Det sker i princip alltid vid ett försvinnande, men inte omedelbart utan dag två eller tre från försvinnandet, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

GP uppger att polisen inte utesluter ett samband mellan Lisa Holms försvinnande och pappans arbete inom Försvarsmakten.

Han ska, enligt GP, ingå i en militär grupp vid den svenska försvarsmakten som är utbildad och utrustad för uppgifter som ordinarie militär av olika orsaker inte kan lösa.

Polisen: Undersöker koppling

Men enligt Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Göteborg, finns inga kopplingar mellan försvinnandet och pappans arbete.

– Nej, det gör det inte, säger han till Aftonbladet.

Christer Fuxborg, presstalesperson på plats vid Kinnekulle, utvecklar polisens syn på kopplingen till pappans arbete:

– Oavsett någon familjemedlems yrke eller titel så tittar vi alltid på den biten, så det är inget konstigt alls. Oavsett om han varit bonde, specialistmilitär eller polis så går man självklart igenom det, säger han.

Använder alla medel

Med anledning av den internationella efterlysningen, är er teori att flickan är utomlands?

– Ja, eller i teorin att hon kanske skulle kunna föras. Vi tar ju alla till buds stående medel för att inte någon ska lyckas med det. Vi försöker begränsa det om det nu är så att en person för bort henne mot hennes vilja, säger Fuxborg.

Följ ämnen i artikeln