Advokat och poliser i mordhärva

Publicerad 2015-08-18

26-årige Korey Kauffman hittades mördad 2013, ett år efter försvinnandet.

Nu har flera poliser gripits i samband med mordet – som ska ha orkestrerats av en framstående försvarsadvokat.

– Det sliter själen ur en organisation, säger Joe Farrow, chef för Kaliforniens trafikpolis.

Polisen i Kalifornien avslöjade genombrottet i mordutredningen under en presskonferens på torsdagen.

Sammanlagt hade man gripit nio personer, i varierande grad misstänkta för delaktighet i mordet på 26-årige Korey Kauffman.

Kauffman försvann spårlöst 2012 och hittades mördad av jägare nära nationalparken Yosemite i Kalifornien året därpå.

Framstående advokat misstänkt

Huvudmisstänkt för mordet är Frank Carson, som enligt nyhetsbyrån AP är en framstående försvarsadvokat i staden Modesto. Polisen misstänker att Carson mördade Kauffman, en känd metalltjuv, för att advokaten trodde att han blivit bestulen på antikviteter av Kauffman, skriver Washington Post.

Frank Carson misstänks för mord, olaga frihetsberövande och sammansvärjning. Tidigare trafikpolisen Walter Wesley Wells inväntar också ett mordåtal i fallet, skriver Washington Post. Även trafikpoliserna Scott McFarlande och Eduardo Quintanar Jr. är misstänkta för att vara en del av sammansvärjningen.

– Det sliter liksom själen ur en organisation. Det är inte vad vi står för. Det är så långt bortom vad någon organisation står för. Att få veta att man har anställda i en organisation som vår som är inblandade i, eller har kännedom om, ett mord är förödande, säger Joe Farrow, chef för Kaliforniens trafikpolis enligt Washington Post.

Nekar till brott

Enligt Sacramento Bee nekar Frank Carson brott och kallar misstankarna för ”absurda”.

Advokatens hustru samt två bröder som äger en spritbutik är också gripna misstänkta för mord. Dessutom kunde polisen gripa Carsons dotter misstänkt för delaktighet i mord.

Sedan tidigare är också en ytterligare man gripen misstänkt för mord.

Följ ämnen i artikeln