Roger fick p-bot i Stockholm – för traktorn på gården

Publicerad 2018-09-26

Visst kan en parkeringsbot i bland kännas lite orättvis.

Men den som Roger Lindqvist i Sundsvall fick tar nog priset.

– Det är sådant man bara läser om, säger han.

Det var på måndagen som den förbryllande boten damp ner i Roger Lindqvists brevlåda, vilket Sundsvalls Tidning var först med att berätta.

Enligt brevet från Transportstyrelsen hade Rogers traktor parkerats felaktigt i Skärholmen i Stockholm den 6 augusti. Men det betvivlar Roger å det starkaste.

– Jag är ganska säker på det, den står som en skrothög här på gården, jag skulle aldrig våga ge mig ut på vägen med den. Den är avställd sedan flera år, så den har inte rullat många meter, säger Roger Lindqvist.

Enligt boten hade Rogers traktor stått parkerad med vänster framhjul på trottoarkanten på Bodholmsplan i Skärholmen.

Det påstods också att traktorn, en David Brown −63, var en personbil. Eftersom brevet var en påminnelse hade bötesbeloppet dessutom höjts med 150 kronor – till 1350 kronor.

– Först vart man lite paff, sedan tyckte man att det var lite roligt, säger Roger.

Mänsklig faktor

Han tog kontakt med Transportstyrelsen, som snart kunde konstatera att ett misstag måste ha begåtts. Enligt dem ligger den mänskliga faktorn bakom.

– Antingen har det varit en utländsk registreringsskylt och så har man glömt att bocka i att den var utländsk, eller så har man helt enkelt skrivit in fel registreringsnummer, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, till Sundsvalls Tidning.

I och med att knappt en siffra blev rätt när boten utfärdades, är både Roger och Transportstyrelsen förvissade om att Roger inte kommer att behöva betala.

– De kanske ska gå någon skrivkurs parkeringsvakterna, så att ingen råkar ut för att betala för att någon annan har parkerat fel. Men nu löste det ju sig ändå, det var mest bara roligt. Det är sådant man bara läser om annars, säger Roger Lindqvist och skrattar.