Man jagas för knivrån

Publicerad 2016-02-08

Ett apotek i Storvreta norr om Uppsala blev under måndagskvällen utsatt för ett knivrån. Gärningsmannen sågs lämna platsen till fots och polisen söker nu i området efter mannen.

Larmet kom in till polisen strax efter halv fem på eftermiddagen. En man i 30-årsåldern, klädd i mörka kläder och rånarluva, ska ha tagit sig in genom apotekets lager. Mannen ska också ha hotat apotekspersonalen med kniv innan han försvann i riktigt mot järnvägstationen, skriver UNT.

– Ingen ur personalen har skadats rent fysiskt, men psykiskt går det inte att säga hur de mår, säger Markus Thuresson, LKC-befäl vid Uppsalapolisen.

Mannen ska ha kommit över mediciner och tabletter, men hur mycket och vilken sort vill polisen inte berätta. Gärningmannen har sedan lämnat platsen till fots. Platsen har nu spärrats av och polisen ska göra en teknisk undersökning.

– Vi kommer att gå igenom apotekets övervakningsfilm och förhöra vittnen, säger Markus Thuresson.

Mannen vara 175 centimeter lång med ljus hy och varit klädd i en luvtröja med ett tryck på bröstet, enligt UNT. Tidningen skriver också att han vid råntillfället bar han en svart mask med vit text för ansiktet.