Pappan dog på familjens resa

Publicerad 2012-02-29

Kvar i thailand Mitt under familjens solsemester i Thailand dog den före detta supermodellen Emma Wiklunds far.

Familjesemestern blev en sorgeresa för den före detta supermodellen Emma Wiklund.

Under Thailands­resan dog hennes far Per-Olof Sjöberg, 75.

– Jag saknar min ­pappa oerhört mycket, säger hon till Afton­bladet.

Emma Wiklund, 43, befinner sig i Thailand tillsammans med familjen. Mitt under det som skulle bli en avkopplande solsemester dog ­hennes far, den tidigare bankdirektören Per-Olof Sjöberg.

Han var länge vd för Gota Bank och en källa till inspiration för Emma Wiklund. När hon tog steget från modellkarriären och bestämde sig för att satsa på hudvårdsserien Emma S blev han ett viktigt stöd.

– Han peppade mig att ta steget fullt ut, sa hon till tidningen Bra Affärer i fjol.

Efterlängtad resa

Familjen Wiklund har befunnit sig i Thailand i knappt två veckor. Semesterresan var efterlängtad, på sin blogg skrev Emma Wiklund några dagar innan av­resan ”Det ska bli underbart skönt... längtar efter grönska nu”

”Enormt stöd”

Fem dagar senare skrev hon ett inlägg om sin pappas bortgång: ”Min finaste och älskade pappa har hastigt gått bort här borta i Thailand. Vi är alla så ledsna.”

Läsarna skrev värmande ord och beklagade sorgen – något som gjorde Emma Wiklund rörd. ”De värmer. Vi tar hand om varandra här nere och tar en dag i taget.” skrev hon på bloggen.

Familjen väntas komma hem i slutet av veckan.

– Jag saknar min pappa oerhört mycket. Han har varit ett enormt stöd för mig och min familj. Han var en mycket varm, klok och omtänksam pappa, säger Emma Wiklund i en kommentar till Aftonbladet.