I Vegas utan vip-pass

Las Vegas Boulevard, bättre känt som The Strip, är i den nedåtgående solen ett glittrande testamente till Homo Sapiens framfart de senaste 20 tusen åren. Gigantiska hotell, och då menar jag ENORMA byggnader, trängs längs denna syndens bredväg.

Vi snackar MGM Grand, med en åtta meter hög lejonstaty vid porten, Disneys 30 våningar höga kuliss av Empire State Building, Luxor, ett hotell och casino inrymt i en glasreplik av Cheops pyramid, Donald Trumps nya, sjukt höga guldfärgade hotellskrapa och givetvis billboard efter billboard med reklam för rövar, fylla och strupcancer.

Precis när jag sitter och funtar på hur vulkanen Vesuvius stängde festen i Pompeji för x antal generationer sedan, uppenbarar sig anrika hallen Ceasar’s Palace i blickfånget, självklart vaktad av en enorm staty av gamle Julius själv. Sikken snubbe, dog för 2052 år sedan, chillar numera på strippen i

Vegas. Helt logiskt egentligen, Caesar beskrevs ju som var mans hustru och var kvinnas man och hade väl i dagens läge kanske varit fastighetsmagnat eller självbrandad lifestyleguru, förmodligen bägge delarna.

Vegas är USAs snabbast växande stad, till skillnad från D.C. Kittlande tanke att Babylons anus växer snabbare än dess huvud. Men som vi brukar säja, skiten måste ju ut. Och så även microskåningen, så jag kliver ur bilen och välkomnar alla 39 graderna av stillastående Vegasvärme. Vi är äntligen framme i det evigt pågående VM:et i förfall och spänningen är faktiskt olidlig. Det första som möter mig på parkeringen är en inte så petite SUV med en gigantisk bild av 50 cent på. Jag ställer mig och börja rappa framför bilen medan min boy Simme filmar, kuuul tycker de inte så petite snubbarna som äger bilen.

Ja, ironi är inte för alla. Vid närmare eftertanke är ironi helt out, allvar är den renaste formen av humor, det finns inget roligare än någon som menar något. Och Vegas menar det. Här råder ständigt dollarvakum, din plånka sugs automatiskt ut ur fickan och pengarna ut ur plånkan, rätt in i bestens mage.

Besten rapar belåtet och låter människan bygga fler små hus på sin rygg. Om någon känner till ett system där alla kan checka in sina hjärnor vid stadsgränsen, för att sedan få hämta dem på vägen ut, var snälla och hör av er till Vegas stadsarkitektkontor snarast.

Jag och mina pågar drog upp på vårat fantastiskt grällt dekorerade hotellrum, kopierade upp några falska vip-pass och drog ut på stan. Kan man inte lösa problemet är det ju lika bra att bli en del av det. Till nästa vecka mina vänner: SYNDA LÅNGSAMT!

Följ ämnen i artikeln