Skottlossning i Eskilstuna kopplas till bröllopsfest

Publicerad 2022-11-14

Fyra män har anhållits efter en ny skottlossning i Eskilstuna.

På film syns och hörs flera skott avlossas upp i luften från en bil.

Brottet skedde i samband med ett bröllop, rapporterar TT.

Strax innan klockan nio på söndagskvällen larmades polisen i Eskilstuna till stadsdelen Norr efter att flera höga smällar hörts i området.

Senare på kvällen greps fyra män i 30-40-årsåldern. Senare under natten anhölls de fyra männen misstänkta för grovt vapenbrott efter att polisen konstaterat att det rör sig om en skottlossning.

Ingen kom till skadad i samband med händelsen. Tidigt på måndagsmorgonen sa vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd att någon form av festligheter pågick på platsen när smällarna hördes.

Kopplas ihop med bröllop

TT rapporterar att händelsen kopplas ihop med firandet av ett bröllop. Enligt polisen var skotten inte riktade mot någon, utan en del av ett bröllopsfirande.

– Ingen var, vad vi kan förstå, arg på någon vid den här händelsen, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson till nyhetsbyrån.

På en film från området syns och hörs flera skott avlossas från en bil som kör genom stadsdelen. Bilen är en del av ett större följe som blinkar och tutar. På filmen hörs minst tio skott avlossas.

På en pressträff under måndagen kallade Camilla Helgesson, operativ samordnare för polisens utredningssektionen, skottlossningen för respektlöst.

– Att man utsätter allmänheten för det obehag som det medförde, det är inte acceptabelt.

Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, håller med.

– Det är ett omdömeslöst beslut, säger han.

Några av männen som anhållits är kända av polisen sedan tidigare.

– Men inte alla, säger Camilla Helgesson.

Följ ämnen i artikeln